Eger leghangulatosabb bioboltja

Férfi problémák

Akut prosztatagyulladásra

Egy kúrához egy kg-ot kell elfogyasztani. Heveny gyulladás esetén 2-3-szor naponta egy evőkanállal, ha jobban van a beteg, akkor 2-szer naponta egy teáskanállal.

Vigyázat allergizálhat!

FűrészpálmaBebizonyosodott, hogy a fűrészpálma kivonata enyhíti a gyulladásos tüneteket, lassítja a prosztata növekedését, illetve csökkenti a méretét. Aktív hatóanyagai behatolnak a prosztata adenóma sejtjeibe és csökkentik azok aktivitását. Megakadályozza, hogy a tesztoszteron hormon – a prosztata sejtjeire különösen káros – dihidrotesztoszteronná alakuljon.

Gyógyászati célra elsősorban a héjnélküli magvakból származó tökmagolaj alkalmas. Élettani és orvosi szempontból a legértékesebb a hidegsajtolással nyert olaj. A hőkezeléssel szemben a hidegsajtolás során nem sérülnek, illetve bomlanak le a telítetlen zsírsavak és vitaminok, így megőrzik a tökmagolaj gazdag és értékes hatóanyagtartalmát.

A hidegen sajtolt tökmagolajban a következő hatóanyagok találhatók:

  • delta-7 fitoszterol és szelén, amelyek enyhítik a prosztata jóindulatú megnagyobbodását kísérő tüneteket, például vizeletürítést kísérő fájdalmat, az éjszakai vizelések gyakoriságát, a visszamaradó vizelet mennyiségét… 
  • telítetlen zsírsavak, amelyek csökkentik az emelkedett koleszterin szintet, lassítják a szervezet érelmeszesedési folyamatait, illetve előnyösen befolyásolják az agyi keringés normális állapotának fenntartását. 
  • E-vitamin 
  • F-vitamin komplex 
  • antioxidánsok (E-vitamin, A-vitami, szelén),amelyek lassítják a szervezet öregedési folyamatait. 
  • Koenzim-Q, amely jelentős immunstimuláló és antioxidáns hatással rendelkezik 
  • Komplex vitamintartalom, amely segíti a legyengült szervezet roborálását a betegség utáni lábadozás időszakában

A formája miatt embergyökérnek is nevezett ginsenget nagyjából ötezer éve ismerik és alkalmazzák Kínában, elsősorban a libidó csökkenésének kúrálására. A nyugati orvostudomány a 16. század óta használja. A gyógynövény hatóanyagainak elemzésekor felfedezték, hogy nagyon sok vitamin található benne. A-, E-, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitamin mellett tartalmaz folsavat, mangánt, cinket és rezet is. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas immunerősítésre, az állóképesség és a fizikai aktivitás növelésére.

A maca növény az inkák egyik kultúrnövénye, melyet nagy kincsként tartanak számon. A növényt vitalízáló táplálékként nagyra becsülték. Számtalan vitamin, ásványi anyag, magas energiatartalmú szénhidrát található benne, mely megújítja, felfrissíti a szervezetet. Kiváló vitalizáló, erőnlétjavító, vágyserkentő, potencianövelő szerként használják.

A maca természetes afrodiziákumként  ismert mind a nők és mind a férfiak körében.

Férfiak számára erősíti és stimulálja a libidót. Energiát, erőt és kitartást ad. Használatával javítja a potenciát, növekszik a termelt spermiumok száma és mozgékonysága.

Nők számára elűzi a fáradékonyságot, csökkenti a depressziót. Serkenti az ösztrogén képződést, növeli a termelékenységet.

KirálydinnyeKínában több, mint 400 éve tradícionálisan a libidó és a férfi szexuális teljesítmény fokozására használják. Afrodiziákum. Vizsgálatokkal igazolt módon serkenti a szervezetben a hormonok mennyiségét. A tesztoszteronszintet 30%-al emeli. Állatkísérletekben már 30 nap alatt jelentős mértékben emelte a spermiumok számát és mozgékonyságát.

A királydinnye (Tribulus terrestris) segít harmonizálni a szervezet tesztoszteron és ösztrogén szintjét. E növény jótékony hatásai főleg férfiaknál, valamint 40 évesnél idősebb hölgyeknél nyilvánulnak meg, akiknél a saját hormontermelés folyamatosan csökken.