Eger leghangulatosabb bioboltja

Idegerősítők, nyugtatók

Az ideális  hatékonyság eléréséhez legjobb keverékteák alkalmazása. Üzletünkben fitoterapeuta szakember segítségével állíthatja össze teáit. A leggyakoribb összetevők: 

Citromfű 

CitromfűAz ideges és feszült embereket megnyugtatja. Amíg a szintetikus gyógyszerek gyógyszerfüggőséghez, toxikomániához vezetnek, addig a citromfűnek ilyen kellemetlen mellékhatásai nincsenek. A legtermészetesebb élethez közel álló nyugtató.

Felhasználható az alkohol és drogelvonókúráknál is.Megszünteti az idegalapon fellépő gyomorfájdalmakat és hasmenéseket. Szívpanaszoknál is jól alkalmazható.

A citromfű kapszula és illóolaj formájában is kapható üzletünkben.

Bazsalikom 

BazsalikomElősegíti a pozitív gondolkodás beindítását és fokozását 

Galagonya

Alkotórésze a nyugtatásra alkalmazott teakeverékeknek.

A galagonya csepp és kapszula formájában is kapható üzletünkben.

Hárs

Nyugtató és idegcsillapító az álmatlanságban szenvedő gyerekek és öregek számára.

Komló

KomlóBizonyított, hogy az agykéregre és a nyújtott agyban levő reflexutakra nyugtató hatása van, mivel csökkenti a feszültséget az erekben, és csillapítja a szapora szívverést. Altató hatású.

Kapszula formájában is kapható üzletünkben. 

Levendula 

Idegerősítő, ezért alkotórésze az olyan teakeverékeknek, melyek még nem erős idegnyugtatók, hanem csak áthangolnak a pozitív működésre. 

Macskagyökér 

MacskagyökérTermészetes módon nyugtatja az idegrendszert, ezért felhasználható a motorikus nyugtalanságnál, fokozott feszültségnél, a szív pszichomotorikus zavarainál. Megteremti a természetes egyensúlyt. Jó szolgálatot tesz a szívneurózisnál, és azoknál, akiknek labilis az idegzetük, és hajlamosak rosszulléttel reagálni az időjárási változásokra. 

Orbáncfű 

OrbáncfűAntidepresszívum. Éjjeli bevizelés elleni szer. Csökkenti a nyugtalanságot, a kedélyállapot hullámzását, és elősegíti az elalvást.

Kapszula és tinktúra formájában is kapható üzletünkben. 

 

 

Szurokfű (oregánó) 

Szurokfő, másnéven oregánó„Jó Gondolat” néven is ismert, mert a pesszimizmust átváltoztatja optimizmussá.

AranygyökérHarminc éves kutatómunka után tekintélyes mennyiségű bizonyíték gyűlt össze arra, hogy a Rhodiola Rosea adaptogén tulajdonságai által képes megelőzni a betegségeket. A Rhodiola Rosea egyiklegfontosabb szerepe a stressz modulációja által a test homeosztázisának létrehozása. Ha helyre áll a homeosztázis, az immunrendszer és a hormonok szintje egyensúlyba kerül, és a potenciálisan káros vegyületek, mint pl. a glükokortikoidok, nevezetesen a mellékvesekéreg által termelt kortizol, az egészséggel összeegyeztethető szinten maradnak. A Rhodiola Rosea egyedülálló kiegyensúlyozó, stressz ellenes, immunvédő gyógynövényeknek tekinthető, mely megjavítja vagy visszaállítja a betegségekkel szembeni ellenállást, az immuntoleranciát és az immunfelderítést. 

Stimulátor és adaptogén—nagyon sok gyógyhatással rendelkezik.  Fitohormonokat tartalmaz, amelyek központilag hatnak az idegrendszerre, emelik a fizikai és szellemi kondíciót. Elősegíti a stresszhelyzetek türelmesebb átélését. Javallatok: fáradékonyság, alvászavarok, csökkent teljesítmény, csökkent szellemi frissesség, feledékenység, csökkent nemi vágy. Ellenjavallatai.: súlyos magas vérnyomás, szívritmuszavar, heveny fertőzések, dekompenzált szívbajok, pszichózisok.

A méhpempő egy igazi szuper táplálék. Az orvosok, a tudomány és a tradícionális gyógyítók által ismert eddig legösszetettebb gyógyító anyag. (a méhpempő nem tévesztendő össze a propolisszal, ami teljesen más méhészeti termék.)  

A dolgozó méhek az anyát táplálják vele, aki egész életében több ezer petét rak és 60-szor tovább él, mint a többiek.

 Minden van benne, amire a szervezetnek szüksége van: aminósavak, vitaminok, bioaktív vegyületek, ásványi anyagok, nyomelemek. Az orvosok által is elismerten a szükséges arányban. Az acetilkolin, ami egy nagyon fontos idegingerületátvivő anyag, egyedül a méhpempőben található természetes állapotában.

A Méhpempő B-komplex készítmény is egyben, mivel tartalmazza a vitamincsalád összes válfaját, így a Méhpempő az összes mentális, agyi betegségre pozitív hatást fejt ki. Emellett tartalmaz még C, D és E vitamint is, azonban a Méhpempőnek a B-komplex tartalma az igazán különleges, ezen belül is a magas pantoténsavaránya, mely anyag tudományosan bizonyított, hogy képes csökkenteni a szervezetben zajló stressz hatásokat.

 Az erek rugalmassá tételében, a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében is jó hatású lehet. 

A Méhpempő tartalmaz természetes állapotban számos ásványi anyagot, így kalcium, réz, vas, foszfor, kálium, szilícium és kén is található a pempőben. A Méhpempőt leggyakrabban kapszula, rágótabletta formájában forgalmazzák, azonban ezek a termékek mechanikai és tartósító eljárásokkal készülnek , így a Tiszta Méhpempő hatásával nem képesek felvenni a versenyt.

 A Méhpempő lényegében a méhek teje, így miként a friss tej is megromlik, ha nem tároljuk hűtőben, ugyanúgy a tiszta Méhpempő is romlásnak indul, ha hosszabb távon hűtőn kívül hagyjuk. Ennek okán a friss, tiszta Méhpempő drágább, mint a kapszulák illetve más szárított formában lévő változatok, cserébe azonban egyenesen a kaptárból kitermelt természetes, friss, feldolgozatlan anyaghoz juthatunk.