Eger leghangulatosabb bioboltja

A ganoderma hatékony lehet a csípõ- és váll-, és egyéb ízületi fájdalmak gyógyításában.

Dr. Taro Kiyobara tanulmánya, Plasztikai- és Rehabilitációs Klinika.

A ganoderma alkalmazható a hát alsó részén érzett fájdalom, valamint a kezekben, vállakban és térdtájékon jelentkezõ fájdalmak kezelésére.

A ganoderma figyelemreméltóan hatékony lehet a hematómák (szöveti vérgyülemek) által okozott fájdalmak kezelésében.

 A kínaiak évezredek óta kiemelkedõ minőségű „gyógynövényként” tekintenek a ganodermára. Fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít a betegségek hatékony megelõzésében.

A ganoderma különleges hatásai:

A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy „a ganoderma megõrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”, de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony.

Az utóbbi években kínai és más nemzetiségû tudósok által végzett alapos kutatások – az együttmûködõ kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével – végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát. Vértisztító, méregtelenítõ, vizelethajtó, májkímélõ, bélmûködést szabályozó, szívmûködést elõsegítõ, vérnyomás-beállító, nyugtató-, köhögéscsökkentõ és köptetõ hatású, emellett hozzájárul a tumornövekedés gátlásához is.

Ganoderma (Pecsétviasz gomba)

A ganoderma orvostudományi alapjai

Dr. Shigeru Yuji klinikai kísérletei alapján a ganoderma a következõ alapfunkcióinak köszönheti hatékonyságát.

1.    Csökkentheti a vérben a koleszterin és a szabad zsírok mennyiségét.

2.    Csökkentheti a vércukorszintet; visszaállíthatja a hasnyálmirigy mûködését.

3.    Csökkentheti a vérben található lipidek számát, és stabilizálhatja a vörösvérsejtek membránjait.

4.    Mivel a ganoderma adenozint tartalmaz, csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, bomlaszthatja a trombinokat és megakadályozhatja a trombózist.

5.    Optimalizálhatja a mellékvesekéreg mûködését.

6.    Fokozhatja a szervezet természetes öngyógyító képességét, valamint az immunrendszer hatékonyságát.

7.    Lassíthatja az idõskori agyi funkció-csökkenést.

8.    Csökkentheti az allergia elleni szerek mellékhatásait.

9.    Megakadályozhatja az antigének által okozott allergia kialakulását, mivel gátolhatja a hízósejtek hisztaminkibocsátását.

10.     Hozzájárulhat a daganatos betegségek megelõzéséhez és blokkolja a tumorsejtek anyagcseréjét:

a.    Megakadályozhatja a rákos betegek tumorembólia miatti hirtelen halálát.

b.    Megakadályozhatja a trombózis kialakulását, feloldhatja a trombint, fokozhatja a tumorellenes gyógyszerek hatékonyságát.

c.    Csökkentheti a rák által okozott fájdalmat.

Valóban igaz, hogy a ganoderma a modern betegségek ellenszere, és „univerzális orvosság” minden betegségre?

Yukio Naoi, Kiotói Egyetem Élelmiszeripari Tudományos Kutatóintézet:

„A ganoderma valóban univerzális orvosság?” Most ne a történelem során felbukkanó betegségekrõl beszéljünk, hanem a modern betegségekrõl. Hogy megtaláljuk a választ, tizenhárom éven keresztül újra és újra vizsgáltuk a hatásait. Ezen vizsgálatok során kielégítõ eredményeket kaptunk.

Az elsõ kérdés az, hogy a ganoderma minden betegség esetén hatásos lehet-e. A válaszunk: „igen”, mert képes arra, hogy karbantartsa a modern ember egészségét. Egy kevésbé egészséges ember számára a ganoderma az emberi test leggyengébb, legerõtlenebb részére is hatással van. Egy beteg ember esetében gyökerénél ragadja meg a problémát, és lehetõvé teszi a felépülést.

A ganoderma képes a kiegyensúlyozatlan szervezet megváltoztatására, és egészségessé teszi azt. Nincs eltérés az emberi fajok között, a ganoderma minden esetben ugyanazzal a hatással bír, a világ mindenütt azonos eredményeket tapasztaltak.

Ha egy beteg szervezete különösen jól reagál a ganodermára, az olyan, mintha egy szabadalmaztatott gyógyszer a maximális hatást váltaná ki. Tény, hogy eddig senkinél nem tapasztaltak negatív hatásokat."

 1. A magas vérnyomást, az általa okozott fej- és vállfájást, valamint az érelmeszesedést is javíthatja.

Mr. Isao Tani tanulmánya, Kinki Egyetem Orvosi Kutatóintézet

A kísérleti alanyok túlnyomó részben magas vérnyomással küszködtek. A vérnyomás területén jelentõs javulást tapasztaltunk. Az egyik beteg kezdõ értéke (180/96 Hgmm) három hónap után 126/94 Hgmm-re csökkent. Ilyen jelentõs javulást nagyon ritkán tapasztalunk vérnyomáscsökkentõ gyógyszer alkalmazása nélkül.

Néhány nõnél, akiket érelmeszesedéssel kezelnek, a páciensek vérnyomása három hónap alatt 158/77-rõl 128/67-re csökkent. A koleszterinszintjük szintén javult, 269-rõl 242-re (megj.: mg/dl-ben mérve, a nálunk szokásos mmol/l helyett).

Egyes betegeknél a magas vérnyomás fej- és vállfájással jár együtt. Az õ vérnyomásuk egy hónap alatt 151/78-ról 118/72-re csökkent, és megszûnt a fejfájásuk is.

Több olyan beteg tapasztalt javulást mindkét területen, akik magas vérnyomásra és fájdalmakra is panaszkodtak.

2.Miért lehet hatásos a ganoderma a szisztolés és az diasztolés vérnyomás esetében is?

Dr. Shigere Yuji a Kinki Egyetemrõl hat magyarázattal szolgál arra, miért lehet eredményes a ganoderma alkalmazása a szív- és érrendszeri betegségek esetén:

a.    Hozzájárulhat a magas vérnyomás beállításához.

b.    Emelheti a kórosan alacsony vérnyomást.

c.    Megakadályozhatja az érelmeszesedést, csökkentheti a koleszterinszintet.

d.    Megakadályozhatja a trombózist, feloldhatja a vérrögöket.

e.    Mérsékelheti a vérnyomáscsökkentõ szerek mellékhatásait.

3.Az agyi érelzáródás, szívinfarktus, agyvérzés és angina pectoris (koszorúér-betegség) esetén is segíthet.

Mr. Ueraba Kioshi tanulmánya, Kinki Egyetem

A ganoderma szedése csökkentheti a fenti betegségek súlyosabb tüneteit.  A fenti esetek között volt egy páciens, akinél két esetben is érelzáródást diagnosztizáltunk a jobb agyféltekében. (A legjobb eredményt a ganoderma és az Urokinase együttes szedésével érték el.) A betegnél végül teljesen megszûnt a mozgáskorlátozottság.

Egy részlegesen bénult, agyi érelzáródástól szenvedõ beteg szabadon tudott mozogni a ganoderma szedését követõen. Szabad zsír- és ß-lipoprotein-értékei visszaálltak a normális szintre.

A ganoderma fogyasztása a szívbetegekre is jó hatással lehet. A ganoderma más szerekkel történõ együttes szedése jobb eredményekkel járhat. Mindemellett, mivel a fenti betegségek nehezen gyógyíthatók, jobb rendszeresen ganodermát szedni, hogy eleve megelõzzük a kialakulásukat.

4.Hatékony lehet az akut és krónikus hepatitisz- és májrendellenességek esetén.

Dr. Mitsui Hashimoto tanulmánya, Hashimoto Kórház

Napjainkban a hepatitisz még mindig olyan betegség, melynek kezelésére nincs igazán biztos módszer.

Néhány hepatitiszes beteg számára napi hat kapszula szedését írtuk elõ. Három hónappal késõbb mindhárom páciens javulást mutatott: GOT- és GPT-értékeik 200 – 300 U/l-rõl 100 U/l-re csökkentek.

Emellett az egyik beteg, aki a ganodermát néhány kínai gyógynövényszármazékkal együtt szedte, további GOT- és GPT-csökkenést ért el. Az egyik esetben a hepatitisz mellé magas vérnyomás is társult. A ganoderma szedése biztató eredményt hozott.

A fentiek alapján nem lehet általános következtetést levonni, de a ganoderma szedését követõen hepatitisz esetén is pozitív eredményekre lehet számítani.

Az elégtelen májfunkciók következtében a páciensnél  fáradékonyság is jelentkezik, amelyet a tapasztalatok szerint jól csökkenti a ganoderma szedése

 5.El kell felejtenünk azt a hiedelmet, hogy „a májbetegség gyógyíthatatlan”.

A máj az egészség szempontjából a legfontosabb szerv. A máj mûködése meglehetõsen összetett. Éppen ezért a májbetegségekrõl azt gondolják, hogy nehezen gyógyíthatók, és a nyugati orvostudomány egyetlen módszere a diétás étrend bevezetése.

Azonban a ganoderma képes a bonyolult májfunkciók optimális mûködésének helyreállítására. A gyakorlati vizsgálatok azt mutatják, hogy a ganoderma segítségével pozitív eredmények érhetõk el. Dr. Shigeru Yuji jelentése alapján a májrendellenességek 10%-ánál két hónap után javulás tapasztalható. A páciensek 40%-ánál megszûntek a tünetek, májuk mérete csökkent. A páciensek fele úgy érezte, hogy a tüneteik enyhültek.

 

6.1. A gyomorfájdalmakra, a gyomor- és nyombélfekélyre is lehet hatással.

Dr. Taro Tamura tanulmánya, Kinki Egyetem

Gyomorfájdalmak, gyomorfekély és nyombélfekély kezeléséhez alkalmaztunk ganodermát. A legérdekesebb eset egy férfi pácienssel történt, akinél fiatal korában gyomorfekély alakult ki, és nemrég ismételten kiújult. A gyógyszeres kezelés eredménytelennek bizonyult, a ganodermával történõ kezelés megkezdése után egy héttel a fájdalmai jelentõsen csökkentek. A dózis csökkentése után is csak napi egy alkalommal érzett fájdalmat, olykor pedig egyáltalán nem. (A fájdalomcsillapítók többnyire nem használtak.) Ez a kezelés a gyomor- és nyombélfekélyes pácienseknél is eredményes, akik mellkasi fájdalomtól, étvágytalanságtól szenvednek, és olyan gyomorfekélyes betegek esetében is, akiket fáradékonyak, legyengültek. A gyomorrákmûtét utáni fájdalmakat is csökkentheti. Sok beteg közérzete javult, testsúly-gyarapodásuk is megindult a ganoderma szedésének megkezdése után.

 6.2. A ganoderma védelmet jelenthet táplálkozási zavarok, egyoldalú táplálkozás és ételmérgezés esetén.

Meglepõ eredményeket értek el vérhas, székrekedés, gyomorsavtúltengés és gyomorfekély esetén. Dr. Shigeru Yuji tapasztalatai alapján az ilyen esetekben leggyakrabban alkalmazott gyógyszerekhez hasonló hatásokról számolt be.

A gyomor- és a bélrendszer legfontosabb feladata az ételben található értékes tápanyagok felszívása, majd az emésztés után a salakanyagok eltávolítása. Az emberek általában túl sokat esznek, vagy kiegyensúlyozatlan étrendet követnek, amely az emésztõrendszer károsodásához vezethet. A ganoderma hatékonyan védelmet jelenthet, optimalizálhatja az emésztõrendszer mûködését.

 

6.3. Elhízás miatt nem kell kalóriacsökkentett diétát kezdeni.

A második világháború után az emberek szegények voltak, és nem volt elég élelmiszer. Felesleges lett volna az elhízással törõdni, hiszen a legtöbb ember nagyon sovány volt. Az orvostudomány fejlõdésének és a javuló gazdasági feltételeknek köszönhetõen a fertõzõ betegségek és a szegénység már nem jelentenek akkora problémát, bár a különféle krónikus betegségek egyre jobban elterjednek a felnõtt lakosság körében.

Kutatásaink rámutattak, hogy a ganodermát fogyasztó sovány embereknél súlygyarapodás, az elhízottaknál pedig fogyás tapasztalható. Nincs jelentõsége az életkornak, a nemnek, az egészségi állapotnak, a ganoderma minden esetben lehetõvé teszi, hogy megmaradjon az optimális testsúly és külalak. Rendszeres szedés esetén a ganoderma optimalizálja a felépítõ és lebontó folyamatokat.

Mivel a ganoderma megszüntetheti az elhízást, a túlsúlyos embereknek sem kell aggódniuk súlyfeleslegük miatt, és a külalakjukra sokat adó nõknek sem kell szenvedniük a kalóriacsökkentett diéták és a fogyasztószerek kellemetlen mellékhatásai miatt.

 

7.1 A ganoderma jelentõsen csökkentheti a kemoterápia mellékhatásait emlõ-, vastagbél- vagy gyomorrákmûtéten átesett pácienseknél.

Dr. Hiroshi Kawai tanulmánya, Kinki Egyetem

A kísérleti alanyok olyan páciensek voltak, akik mûtét után nem megfelelõ kezelésben részesültek, valamint olyan betegek, akik a kemoterápia mellékhatásaitól szenvedtek.

Az emlõeltávolítást és kemoterápiát követõen a beteg arca szederjessé vált. Kéthónapnyi ganoderma-fogyasztás a szederjesség megszûnt.

Az egyik beteg felsõ végtagjai emlõeltávolítást követõen lebénultak és feldagadtak. Egy hónapnyi ganoderma-fogyasztást után a bénulás jelentõs mértékben csökkent.

Néhány beteg gyógynövényekbõl készült gyógyszerekkel együtt fogyasztott ganodermát tíz nappal a colostomiát (szájadék képzése a vastagbél egy szakaszán) követõen. Az éjszakai izzadás megszûnt, étvágyuk javult.

Egyes betegek gyomorrákmûtét után étvágytalanná válnak. Napi hat kapszula ganoderma-koncentrátum fogyasztása mellett étvágyuk jelentõs mértékben javult.

A fenti eredmények figyelembevételével megállapítható, hogy a ganoderma kemoterápia mellett történõ fogyasztása hatékony kiegészítõ terápia, mivel a mellékhatások jelentõsen mérsékelhetõk.

7.2. Megakadályozhatja a rákos áttétek kialakulását, csökkenthati a fájdalmat és hosszabb élettartam lehetõségét nyújthatja.

A ganoderma a Polyporaceae gombák családjába tartozik, és fogyasztását hatékony rákkezelési módszerként tartják számon Japánban, Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Oroszországban és Skóciában. Különbözõ országokban több szakorvos is a legmodernebb tudományos berendezésekkel végzett klinikai teszteket, például: Prof. Ta-cheng, Tajvani Nemzeti Egyetem Orvosi Kollégiuma; Prof. Cheng Hui-hua és Prof. Tung Uic-hi, Taipei Orvostudományi Fõiskola; A kísérleti eredmények azt bizonyították, hogy a ganoderma hatékony lehet a rák kezelésében. A kutatási jelentések alapján a ganoderma a következõ szempontok alapján bizonyult eredményesnek a rák kezelésében:

 -A ganoderma rákkal szembeni hatóanyagai lehetnek a poliszacharidok és a szerves germánium.

-A hatékonysága az összetevõk összeadódó hatásának köszönhetõ. Külön-külön alkalmazva nem volna elérhetõ a kívánt hatás.

-Javíthatja az állóképességet, erõsítheti az immunrendszert és korlátozhatja a rák szervezeten belüli terjedését.

-A mûtétet követõen az alábbi rákbetegségben szenvedõ pácienseken segíthet: nyelõcsõrák, gyomorrák, emlõtumor, bél-  és méhdaganat.

-Megszüntetheti a rák által okozott hasi folyadékgyülemet (ascitest), javítja az étvágyat és megkímélheti a beteget a rák késõi stádiumában tapasztalt fájdalmaktól.

-Együttesen alkalmazható más tumorkezelési módszerekkel, például mûtétekkel, sugárkezeléssel vagy kemoterápiával.

A legtöbb ember hordoz magában fogszuvasodásra, rövidlátásra vagy rákra való hajlamot, de ezek a betegségek a késõbbiekben is kialakulhatnak. Ha el akarjuk kerülni a fogszuvasodást, akkor több kalciumot kell fogyasztanunk, és kerülnünk kell az édességeket. Ha a rövidlátást szeretnénk elkerülni, együnk több A-vitamint, és ne terheljük túl a szemünket. Ha a rákot akarjuk megelõzni, fogyasszunk ganodermát és kiegyensúlyozott étrend szerint táplálkozzunk.

 

8.A ganoderma hatékony lehet a csípõ- és váll-, és egyéb ízületi fájdalmak gyógyításában.

Dr. Taro Kiyobara tanulmánya, Plasztikai- és Rehabilitációs Klinika.

A ganoderma alkalmazható a hát alsó részén érzett fájdalom, valamint a kezekben, vállakban és térdtájékon jelentkezõ fájdalmak kezelésére.

A ganoderma figyelemreméltóan hatékony lehet a hematómák (szöveti vérgyülemek) által okozott fájdalmak kezelésében.

 

9.1. A ganoderma a nõgyógyászati problémák, például a menstruációs görcsök, szédülés, klimax stb. kezelésében is hatékonynak bizonyulhat.

Dr. Yoshinori Imanishi tanulmánya, Imanishi Nõgyógyászati és Szülészeti Klinika

A szerzõ, szülész-nõgyógyászként olyan nõknek javasolt ganoderma-fogyasztást, akik menstruációs görcsöktõl, szédüléstõl, rendszertelen menstruációtól, klimaxos tünetektõl szenvedtek vagy nehezen estek teherbe.

Három esetben tapasztalt pozitív eredményt. Egy 46 éves nõ egy hónapig szedett ganodermát, és szédülése, vállfájása megszûnt. Egy terhes nõt mellkasi szorító fájdalmakkal és étvágytalansággal kezelt. Ganoderma fogyasztást követõen javult az állapota. Egy több éve házasságban élõ nõbeteg, aki a rendszeres próbálkozások ellenére sem tudott teherbe esni, háromhónapnyi ganoderma-fogyasztás után létrejött a megtermékenyülés.

A ganoderma enyhítheti a gyermekágyi idõszak tüneteit, hiszen vérképzõ, vizelethajtó és méregtelenítõ hatással is rendelkezik.

 9.2. A ganoderma terhes és vajúdó nõk számára egyaránt használható.

Amikor egy nõ teherbe esik,  talán aggódik, hogy fogyaszthat-e  ganodermát. A várandós anyáknál gyakoriak a hangulatingadozások, különösen az elsõ gyermek esetén. A terhesség alatt a nõk mind mentálisan, mind fizikálisan érzékenyek a külsõ ingerekre. Bár természetes jelenség, ezt a legtöbb nõ nehezen tolerálja.

Ebben az idõszakban a ganoderma vérképzõként, vizelethajtóként és méregtelenítõként hat, és elõsegíti a magzat normális fejlõdését. Kanata professzor, Tohoku Egyetem tanára szerint a ganoderma fogyasztása nõknél és férfiaknál is javíthatja a nemi mûködést, fokozza a spermiumok aktivitását és szabályozza az ovulációt.

 

10.A ganoderma jelentõs mértékben gyógyíthatja a vesebetegségeket.

A vesebetegségek a nehezen kezelhetõ betegségek közé tartoznak. Ide soroljuk az akut és krónikus vesegyulladást, a diabéteszes vesebetegséget és a reumás lázat. Ezeket részben a magas koleszterinszint és a magas vércukorszint is kiválthatja. A vesék túlterheltek, és a vér nem jut el a vese hajszálereibe. A vesebetegségek ödémát, vizeletretenciót, fáradtságot és komoly urémiát okozhatnak.

Fumio Tsurudani, a japán Nagoya Egyetem Orvostudományi Intézetének professzora kísérletet végzett vesebetegekkel, hogy ellenõrizze a ganoderma hatékonyságát. Arra a következtetésre jutott, hogy a fehérje- és a koleszterinszintet csökkenti, és normalizálja a vesemûködést is.

 

11. A cukorbetegség folyamata többé már nem visszafordíthatatlan.

A cukorbetegséget a hasnyálmirigy elégtelen inzulinkiválasztása okozza. Jelenleg az orvostudomány egyetlen kezelésként az inzulin-pótlást alkalmazza.

Bár az inzulin csökkenti a vércukorszintet, a tünetek nagyon hamar újra jelentkeznek, továbbá a kortizon hormoninjekcióhoz hasonlóan több mellékhatás is jelentkezhet. A kívülrõl beadott inzulin nem képes helyreállítani a hasnyálmirigy mûködését, és a szerv degenerációját is gyorsítja.

A Kinki Egyetem Orvostudományi Kutatóintézete évekig tartó kísérletek során megállapította, hogy a ganodermának ugyanolyan hatása van, mint az inzulinnak. Ennek megfelelõen a ganoderma fogyasztása a hasnyálmirigy mûködésének helyreállítása révén mellékhatás-mentesen enyhítheti az inzulinhiány tüneteit.