Eger leghangulatosabb bioboltja

Női bajok

Wild Yam. Régóta használják női nemi zavarokra, valamint csontritkulás kezelésére.

Vad Yam gyökérA nők a hormonális változásokkal egészen az utolsó menstruációig - a terhesség hónapjainak kivételével - állandó kölcsönhatást élnek meg az ösztrogének, a progeszteron és az agyalapi mirigy hormonjai között.
Mindenkinek tudnia kell, hogy a menopausa nem betegség, hanem egy biológiai állapot, ami a hormonszint csökkenése következtében alakul ki. A változás kora a hormontermelés visszaszorulásával jár. A legújabb kutatások eredményei a változásokat, az ösztrogén és progeszteron szint csökkenésével hozzák kapcsolatba, egyúttal alátámasztják, hogy a természetes ösztrogénekkel és progeszteronnal a kiesés pótolható, és a kellemetlen következmények leküzdhetők.

Nők számára elűzi a fáradékonyságot, csökkenti a depressziót. Serkenti az ösztrogén képződést, növeli a termékenységet.

Üzletünkben kapszula és Maca Eu café formájában kapható. Ez utóbbi arabica nescafé, amihez hozzákeverték a maca kivonatot.

BarátcserjeMa a barátcserjét menstruációs zavarok csökkentésére használják, mivel szabályozza a hormonháztartást, javítja a menstruációt megelőző kedélyállapotot, enyhíti a premenstruációs szindrómát, azaz a PMS-t. Számos kutatás bizonyítja, hogy csökkenti a mellfeszülést, az idegességet, a feszültséget, a vizenyősséget, a fejfájást - mindezt már az alkalmazás utáni első ciklus során.

A gyógynövény a hatását 1-2 hónap folyamatos szedést követően kezdi kifejteni. 

Segít a menstruációs zavaroknál, görcsöknél, kombinálva más gyógynövényekkel. Nyugodtan alkalmazható áldott állapotban a terhességi hányingerre és a vetélés kockázatának csökkentésére az első 3 hónapban. Az utolsó hónapban a szülés megkönnyítésére ajánlható.

Közönséges cickafarkA nők teája. Nem ajánlatos fogamzásgátlóval együtt használni, sem azoknak, akik hajlamosak a rosszindulatú daganatokra, mert ezeket a növény hosszútávú alkalmazása táplálja. Ez azért van, mert esztrogén aktivitású női hormonhoz hasonló anyagot tartalmaz nagy mennyiségben.

Rendszertelen menstruáció esetén 10 nappal a menstruáció beállta előtt ajánlott .

Babavárás előtt is érdemes fogyasztani.

 

A nők gyógynövénye, a cickafarkkal kombinálva 1:1 arányban alkalmazzák petefészek-gyulladásoknál is. Természetesen más gyógynövényekkel kombinálva.

Javítja a kismedence vérkeringését, erősíti a méhet. Gyakran használják menstruációs zavarok, nőgyógyászati gyulladások esetén, ill. a terhesség,szülés problémáinál. A magzat megtartására, ha fennáll az idő előtti szülés veszélye. Legalább 4 héttel a szülés előtt minden nap igyunk egy pohár teát.

természetes fitoösztrogén tartalmuknál fogva pótolják a csökkent ösztrogéntermelést, így változókori problémákban jelentenek segítséget.

Üzletünkben szójakivonatot tartalmazó kapszulák, szójaliszt, szójatej és szóját tartalmazó vegetáriánus felvágottak, tofuk kaphatók.

MéhpempőNői meddőség esetén

A méhpempő klinikailag bizonyított módon jó hatással van a meddőség gyógyításában és fokozza a teherbeesés valószínűségét. Növeli a luteinizáló hormonok szintjét és ezáltal elősegíti az ovulációt. Ajánlott szabálytalan menstruációs ciklus és gyenge petefészek működés estén is. Napi 1-2g ajánlott 28 napos intervallumonként, majd ugyanennyi szünet után így folytassuk, ameddig a terhesség be nem következik.

Korai változókorban

Változó korban

A poszt-klimaxos tünetek: szívritmus és keringési zavarok, csontritkulás, túlzott szőrnövekedés- egy vizsgálatban, amit Szófiában a Nőgyógyászati Klinikán végeztek 2004-ben-3 hónapos kúra után szinte teljes mértékben megszűntek .