Eger leghangulatosabb bioboltja

A búzafűlé segíti a szívműködést, a vérképzést, jótékonyan hat az érrendszerre. Nagyon erős a gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, salaktalanító és lúgosító hatása. Jó emésztésjavító, étvágynövelő immunrendszer erősítő.

 

A búzafű frissen préselt leve számos élettanilag nélkülözhetetlen alkotóelemet: növényi fehérjét, aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, klorifillt, bázikus ásványi elemeket tartalmaz.  Az egyes alktóelemek élettani hatásai a következők:

  • Fehérjék és aminosavak:

A fehérjék a testünk alapvatő építőkövei, az aminosavak erősítik az immunrendszerünket, a sejtjeink megújulását, ezért mindennapi bevitelük különösen fontos. A búzafű tökéletes fehérje forrás az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.

  • Vitaminok

A búzafű nagy mennyiségben tartalmazza a legalapvetőbb vitaminok teljes spektrumát: összetevői közt megtaláljuk az A-, B-, C-, D-, E-, H- és K- vitaminokat is. Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás.

  • Ásványi anyagok

A szerves ásványi anyagok részt vesznek szervezetünk folyamatos működtetésében és megújításában. Hiányukra a rossz közérzet figyelmeztet. A kutatási eredmények szerint a búzafű több mint 90 féle szerves ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.  A búzafűben megtalálható ásványi anyagok közül néhány  élettani szerepe: a kálium a fiatalság megőrzésében segít, a kalcium csontépítő és szívverés szabályozó, a magnézium anyagcserét, a nátrium emésztést , a vas vérképzést segítő, a szelén antioxidáns, a cink cukorháztartásunkat szabályozza.

  • Enzimek

Az enzimek aktív összetevői segítik vérünk tisztítását és a sejtjeinkben tárolt mérgek semlegesítését, így járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez. A búzafűben számos enzim megtalálható, melyek  kompatibilisek a szervezetünkben található enzimekkel, így enzimhiányos állapotban segítséget nyújthatnak, betölthetik az emberi enzimek funkcióját.

Néhány a búzafűlében található enzimek közül:

A SOD (szuperoxid-dizmutáz) nevű enzim a sejtek öregedése ellen hat. Ez azonban ahogy idősödünk egyre kevésbé termelődik sejtjeinkben.

Citokróm-oxidáz, mely a sejtlégzéshez nélkülözhetetlen.

ABA enzim, le tudja bontani a daganatok azon burkát, amellyel elrejti magát az emberi immunrendszer elől.

Transzhidrogenáz, mely az artériák falát és szívizomzatot táplálja, erősíti.

Amiláz, mely a szénhidrát lebontásért, proteázok, melyek a fehérje lebontásért és lipáz, mely a zsírok lebontásért felelős enzimek.

A nemrég felfedezett P4D1 enzim, amely az emeri hímivarsejtekben is megtalálható, és ha a hímivarsejt DNS állománya valami külső behatás miatt sérül, helyreállítja azt.  

  • Klorofill

A búzafű magas klorofill tartalommal rendelkezik. A klorofill a fotoszintézis révén termelődik. A klorofill és az emberi hemoglobin  felépítése nagyon hasonlít egymásra. Kutatások azt bizonyítják, hogy az emberi test képes a klorofillt vörösvértestté alakítani. Jelenléte szervezetünkben segíti a szívműködést és kedvező hatással van az érrendszerünkre. A búzafű magas vas- és klorofill tartalma segít a vérszegénység megelőzésében és kezelésében. Kedvezően hat a vörös csontvelő működésére is.

  •  Bázikus ásványi elemek

Lúgosító hatásuk révén képesek helyreállítani szervezetünk természetes sav-lúg egyensúlyát. A helytelen táplálkozás és egyéb civilizációs ártalmak következtében a ma élő emberek szervezete általában túlzottan savas. A savas közeg kedvez a baktériumoknak és egyéb kártékony mikrobáknak elszaporodásának, valamint Wartburg professzor kutatásai szerint savas közegben a daganatsejtek is könnyebben alakulnak ki. A búzafűlé kúraszerű alkalmazásával hatékonyan tudjuk szervezetünket megszabadítani az elsavasodást okozó anyagoktól.