Eger leghangulatosabb bioboltja

 

A szőlő maggal és héjjal együtt a Föld egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcse. Az antioxidánsok fontos szerepet játszanak szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásában, az egészség megőrzésében. Fogyasztásával csökkenthető a magasvérnyomás és a szívbetegségek kockázata, segíti a szívizomzat regenrálódását.

A VINISEERA Szőlőmag mikroörlemény Innovációs díjat nyert magyar termék, mely mindenféle mesterséges anyag nélkül, kizárólag természetes módon teszi hozzáférhetővé a benne levő számtalan hatóanyagot.

 

A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően a szervezet számára szinte teljes mértékben hozzáférhetővé válnak a szőlőmagban és a szőlő gyümölcshéjában található hatóanyagok és antioxidánsok.

A gyártók a mikroőrlés során átlagosan 20 mikron méretű szemcse nagyságot értek el (viszonyításképp a lisztek átlagos szemcsemérete 50-150 mikron között van). Nagyüzemi technológiával jelenleg más nem képes hasonló minőségre. További fejlesztésekkel a 10 mikronos átlagos szemcsenagyságot kívánják elérni. 

A gyártók csak ellenőrzött forrásból származó, kékszőlő magot használnak fel a speciális őrlési eljárás során, az őrlésre került szőlőmag eredete és kezelése megfelel a szabványos egészségügyi követelményeknek. A termékek egy részéhez Gere Attila híres villányi Pincészete biztosítja a szőlőmagot. 

A mikroőrleményeket folyamatosan laboratóriumi vizsgálatoknak vetik alá és törekednek az elért minőség megtartására, javítására.

 A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.


A VINISEERA termékek jól megkülönböztethetők a kereskedelemben kapható egyéb szőlőmag lisztektől és  kivonatoktól.

Viniseera szőlőmag őrleményA VINISEERA szőlőmag mikroőrlemény átlagos összpolifenol tartalma: 3000mg/100 g

A szőlőmag mikroőrleményben koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz. Legismertebb összetevői: rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. 

A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél m² lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100 %-ban felszívódnak szervezetünkben.

Javasolt napi bevitel: 5 g/nap, kb. egy teáskanálnyi mennyiség
Fogyasztási javaslat: Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve. Folyadékkal könnyebben elegyíthetjük, ha először csak néhány csepp itallal keverjük krémesre, majd ezután hígítjuk.

További információk a www.szolomag.hu honlapon

Természetesen étrend-kiegészítőink fogyasztása nem helyettesíti a változatos táplálkozást és az egészséges életmódot.